×

UK Community Foundations Conference

Irina Patriche, Network Manager Federația Fundațiile Comunitare din România, ne aduce impresii și vești de la UK Community Foundations Conference, desfășurată în Glasgow și organizată de UK Community Foundations.

Pe lângă cei peste 400 de participanți din Marea Britanie, reprezentanți ai celor 46 de Fundații Comunitare din UK și organizații suport (inclusiv numeroase fonduri de investiții), au participat, cu sprijinul ECFI și 22 de membri ai societății civile din 15 țări europene.

A fost un prilej bun pentru a înțelege bunele practici dezvoltate de o rețea matură cum este cea din Marea Britanie, dar și de a vedea cu ce probleme se confruntă și ce soluții identificate în alte rețele ar putea funcționa

în România. O sursă de inspirație valoroasă a venit dinspre colegi mai apropiați din Ucraina, Polonia sau Bulgaria care se confruntă cu probleme similare în ce privește legislația sau educația filantropică începută abia în ultimii 10-15 ani în centru și estul Europei.

Fundațiile Comunitare din toată Europa activează într-un mediu extrem de dinamic, iar necesitatea colaborării și împărtășirea, nu doar a succeselor, dar și a insucceselor este cheie pentru a putea ajută comunitățile deservite cât mai bine. În următoarea perioadă,

sperăm  punem bazele unei colaborări europene între organizațiile suport pentru FC și  avem acces la cât mai multe modele și instrumente de lucru cât mai variate adaptabile în România.

 

X