×

Despre

Misiune

Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială. F.F.C.R. asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.

Furnizăm servicii eficiente de responsabilitate socială (C.S.R.) prin expertiza și forța rețelei noastre din teritoriu. Cunoaștem în amănunt problemele și nevoile comunităților, astfel încât ne putem adapta mult mai bine nevoilor locale.

Viziune

Lumea în care trăim este mai bună în măsura în care oamenii fac lucruri extraordinare împreună. Totul ține de implicarea, participarea și de inițiativa celor curajoși și harnici. Cu ajutorul și îndrumarea necesară, comunitățile găsesc resurse interioare de a crește durabil, de a evolua organic. Este singura cale care asigură calitatea vieții pentru întregi generații.

Acest proces al generării de bine este mai eficient când oferim multiple avantaje și companiilor partenere. Implicarea lor este înlesnită de beneficii de imagine prin care dau o dimensiune umană activității lor în comunitățile respective.

Valori

FFCR își bazează întreaga sa viziunea pe valorile cu cea mai mare rezonanță umană

Pasiune absolută pentru binele comun

icon-hearts

Oamenii din F.F.C.R. nu sunt aici din întâmplare. Au ajuns să lucreze în aceste proiecte pentru că au o chemare, o pasiune fantastică pentru o astfel de muncă. E o valoare umană pe care o cultivăm printre toți membrii fundațiilor noastre. Prin dedicație desăvârșită și energie continuă putem reuși lucruri incredibile împreună.

Contactează-ne

Generozitate chibzuită

icon-hand

Credem în puterea fantastică a inimii calde, atunci când este orientată în planuri eficiente. Dăruirea cu folos, către proiecte atent gândite, sădeşte binele de mai târziu. Ne asumăm conștient şi responsabil rolul de a gestiona cu maximă atenție bunăvoinţa finanțatorilor.

Contactează-ne

Transparență continuă

Încrederea vine din deschiderea totală a activităţii de zi cu zi. Atunci când oricine știe ce şi cum facem, înțelege valoarea muncii noastre şi ne susține fără rezerve. Probăm orice sumă, dăm socoteală pentru fiecare leu cheltuit în proiecte.

Contactează-ne

Rezultate palpabile

Dovedim oricui că se poate. Cu cifre, exemple concrete, verificare la fața locului. Gestionăm resursele de bine pentru comunități cu o eficiență dovedită prin indicatori clari. Dincolo de bucuria din sufletele oamenilor, succesul proiectelor trebuie să se cuantifice matematic.

Contactează-ne

Implicare concretă

Cultivăm spiritul deschis, dorința de a face bine dezinteresat, preocuparea pentru traiul mai bun împreună. Ne bucurăm să promovăm incluziunea, inovația socială, toleranța, optimismul participativ. Ştim că dezvoltarea comunităților este posibilă doar dacă membrilor săi le pasă și fac lucruri concrete, în jurul unor proiecte comune, pentru un altfel de viitor.

Contactează-ne

Echipa

Echipă executivă:

  • Ciprian-Mihai Păiuș, Președinte Executiv
  • Sonia Constantin, Manager Comunicare
  • Mihaela Greșiță-Radu, Network Manager
  • Sorina Miclea, Manager Financiar
  • Monica Jac Grigore, Program Manager Asistență Tehnică pentru Fundații Comunitare
  • Luiza Zamora, Coordonator Național Fondul Științescu
  • Teodora Albiter, Coordonator Fondul pentru un viitor mai bun în Comunități
  • Anne-Marie Homokos, Coordonator Național Școli de Vară STEAM

Board

Președinte
Ciprian-Mihai Păiuș, Fundația Comunitară Iași

Trezorier:
Mihai Căprioară, Fundația Comunitară Bacău

 

Membri:

Claudia Abrudan, Fundația Comunitară Oradea

Dana Chesaru, Fundația Comunitară Timișoara

Ștefan Cibian, Fundația Comunitară Țara Făgărașului

Oana Mesea, Fundația Comunitară Vâlcea

Irina Șerban-Atanasiu, Fundația Comunitară Galați

X