Cele 16 fundații comunitare și grupuri de inițiativă din România, alături de invitați internaționali, se vor reuni la Sibiu în perioada 5-7 noiembrie, la cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale a Fundațiilor Comunitare. În acest an, conferința va explora tema inovației și impactului în comunitate.
Fundațiile Comunitare din România, deși se bazează pe o istorie de peste 100 de ani a fundațiilor similare de peste ocean, sunt organizații agile care construiesc pe creativitatea și pasiunea tinerilor, aducând împreună comunitățile, restabilind tradiții vechi de secole sau dezvoltând noi modele de colaborare. Schimbarea de paradigmă la care contribuie fundațiile comunitare este că nu doar muzica diferită, filmele, cărțile interzise și actorii rebeli pot fi cool, ci și implicarea în comunitate.
Printr-o rețea națională cu o acoperire tot mai mare, în fiecare an zeci de mii de oameni se implică în programele desfășurate și proiectele finanțate de fundații comunitare și își întăresc încrederea că pot contribui la construirea unor comunități active, implicate, creative, generoase și pline de vitalitate.
Timp de trei zile participanții vor face schimb de experiență și vor învăța despre dezvoltarea comunităților locale, precum și despre creșterea vizibilității impactului pe care fundațiile îl au în orașele în care acestea activează.
În cadrul conferinței, participanții vor avea ocazia de a participa atât la sesiuni plenare comune, cât și la ateliere axate pe trei teme principale: leadership, inovație și impact.
Cea de-a patra ediție a Conferinței Fundațiilor Comunitare din România este organizată de către Federația Fundațiile Comunitare din România, împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare și Fundația Comunitară Sibiu.
Conferința are loc în cadrul proiectului „Rețea pentru comunități sustenabile: Federația Fundațiile Comunitare din România”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.