×

Învățăm împreună să elaborăm o strategie eficientă de fundraising

Workshop Bacău

Climatul financiar volatil al zilelor noastre determină ONG-urile să-și perfecționeze în permanență abilitatea de a genera fonduri, să-și adapteze strategiile curente, dar și să adopte altele noi, în conformitate cu profilul donatorilor.

O strategie de fundraising are ca scop identificarea nevoilor financiare ale organizației, precum și stabilirea calendarului de activități și a resurselor necesare pentru a satisface aceste nevoi. O strategie bine pusă la punct va ajuta organizația să-și prioritizeze activitățile și să-și canalizeze eforturile eficient, în ariile de interes.

În perioada 31 martie – 2 aprilie, reprezentanții fundațiilor comunitare din România se vor întâlni la Bacău și vor participa la un workshop ce va avea ca temă centrală Strategia de Fundraising.

În cadrul workshop-ului, se vor atinge unele dintre cele mai importante aspecte ale activității de strângere de fonduri, precum:

  • Structura unei solicitări (în scris, pe telefon, în persoană);
  • Organizarea de evenimente pentru audiențe diferite;
  • Planificarea activităților de fundraising pe surse de venit;
  • Cultivarea donatorilor: raportarea internă și externă;
  • Planul de comunicare ca parte din planul de fundraising.

Scopul acestui workshop este de a oferi resurse importante care să fie puse cu succes în practică în fiecare comunitate.

De asemenea, în ultima zi de workshop, participanții vor lucra la o strategie de fundraising pentru Federația Fundațiile Comunitare din România, strategie ce urmează să aducă o serie de parteneriate la nivel național de pe urma cărora va beneficia fiecare fundație comunitară.

Pe lângă aprofundarea cunoștințelor de fundraising și elaborarea unui plan, în această direcție, această întâlnire va fi și un bun prilej de consolidare a echipei prin intermediul câtorva activități de teambuilding.

Workshop-ul de strângere de fonduri va fi facilitat de Robert Ion, fundraiser și strategist, cu o experiență remarcabilă în lucrul cu sectorul nonguvernamental.

Acest workshop este organizat în cadrul proiectului „Rețea pentru comunități sustenabile: Federația Fundațiile Comunitare din România” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

 

 

 

 

 

 

 

X