×

Întâlnire de lucru a Federației „Fundațiile Comunitare din România” la Izvoarele

În perioada 25-28 august la Izvoarele, Odorheiul Secuiesc, Federația „Fundațiile Comunitare din România”, împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare, a avut loc prima întâlnire de lucru în cadrul proiectului „Rețea pentru comunități sustenabile: Federația Fundațiile Comunitare din România”.

În cadrul întâlnirii au fost atinse subiecte importante pentru dezvoltarea mișcării fundațiilor comunitare din România, precum și definirea obiectivelor strategice ale mișcării:

  • Construirea unei structuri coerente a mișcării fundațiilor comunitare, capabilă să răspundă nevoilor de dezvoltare a membrilor parteneri și să creeze un spațiu propice pentru a avansa în domeniile comune;
  • Crearea unui cadru potrivit pentru ca membrii mișcării să aibă impact semnificativ și durabil în aria lor de activitate;
  • Întărirea și modelarea mediului filantropiei, inclusiv legislația și politicile naționale, internaționale și globale;
  • Comunicare eficientă pe plan intern și extern, la nivel de mișcare;
  • Dezvoltarea mișcării și creșterea acoperirii naționale (momentan 35% din populația României are acces la serviciile fundațiilor comunitare).

În cadrul unor sesiuni de planificare strategică pentru perioada 2015-2019 participanții au lucrat la dezvoltarea unui plan care include roluri și responsabilități pentru fiecare membru al mișcării.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Următoarea întâlnire de lucru a Federației va avea loc în perioada 15-16 octombrie, la București.

X