×

Fundația Comunitară București lansează a doua ediție a Fondului Mega Image pentru Comunitate

Bucureşti, 10 septembrie 2014 – Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, împreună cu Fundația Comunitară București, lansează al doilea apel de finanţare de proiecte din “Fondul Mega Image pentru Comunitate” adresat locuitorilor și organizațiilor bucureștene. Fondul oferă finanțări în valoare totală de 60.000 lei pentru 6 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finanțat de Delhaize Group și gestionat de Fundația Comunitară București.

Cu ajutorul finanțării din prima ediție a Fondului Mega Image pentru Comunitate, 10 proiecte din București și Ilfov au fost puse în practică, în diverse domenii din comunitate. 40 de tineri între 14 și 18 ani au învățat să recondiționeze biciclete, urmând cursurile Școlii de Mecanică de Biciclete organizate de Bița Color.Asociația Corporeanima a închis strada pentru o competiție sportivă dedicată copiilor din cartierul Costeasca. Locuitorii de pe două străzi din Ferentari au renovat o scară de bloc și grădina unei școli din cartier, cu sprijinul Fundației Policy Center for Roma and Minorities.

Fondul Mega Image pentru Comunitate sprijină și în acest an o varietate de proiecte care susţin coeziunea în cadrul comunităților, în jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinătate, ecologia, mâncarea sănătoasă, educația și alte domenii. Grupurile de inițiativă, organizațiile neguvernamentale, precum și locuitorii din București și Ilfov, sunt stimulați în acest fel să colaboreze în proiecte ce readuc oamenilor bucuria de a locui împreună. În acest an, proiectele câștigătoare vor fi alese dintre cele al căror rezultat rămâne și după terminarea proiectului.

Mai multe detalii pe site-ul Fundației Comunitare București.

X