×

Fondul Științescu oferă finanțare pentru profesorii care stimulează interesul elevilor pentru științe

Fondul Științescu finanțează profesorii de gimnaziu, îndemnându-i să dezvolte proiecte care stimulează pasiunea elevilor pentru științele exacte.

Fondul se adresează profesorilor de matematică, fizică, chimie, biologie și, în prezent și, până în prezent, a fost lansat în București și Sibiu, fiind gestionat de fundațiile comunitare locale. În curând, acesta va fi lansat și în Iași. În fiecare oraș, prin intermediul acestui fond se oferă finanțări cu o valoare totală de 120 000 lei.

În București, Fondul Științescu este dezvoltat de către Fundația Comunitară București, în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale și sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Mai multe detalii aici.

Fundația Comunitară Sibiu a lansat, alături de Fondul Științescu, și Fondul Științescu Jr. prin care vor primi finanțare micro-proiecte cu un buget maxim de 2.000 de lei, propuse şi implementate de elevii de liceu. În Sibiu, acest fond este implementat alături de partenerii locali ITNT, Visma Software, IQUEST, EBS România, KeepCalling şi GITS.

Despre Fondul Științescu

Scopul fondului este să finanțeze proiecte care vizează creșterea interesului elevilor pentru știintele exacte. Proiectele și inițiativele finanțate au ca temă centrală implicarea activă a elevilor. Fondul Științescu susține abordarea învățării științelor exacte pornind chiar de la bază – elevii și profesorii.

Investiția este axată pe profesori pentru că aceștia pot propaga schimbarea în timp, către mai multe generații de elevi. Cu Fondul Științescu, profesorii selectați sunt sprijiniți financiar să fie mai buni.

Căutăm profesori care sunt deschiși să schimbe modul în care elevii, mai ales cei cu rezultate medii, privesc științele. Îi ajutăm să își pună proiectele în practică și le promovăm exemplul.

X