×

Bucureștenii au donat peste 125.000 de lei la Swimathon

București, 13 iulie 2013 – 180 de înotători şi peste 1000 de spectatori s-au strâns la Swimathon, competiția de înot și strângere de fonduri, pentru a susţine 28 proiecte din comunitatea bucureşteană. Mai mult de 800 de donatori generoşi au strâns împreună peste 125.000 lei, dintre care 20.000 de lei au fost strânşi la fața locului. Swimathon București este la a doua ediție și este organizat de Fundația Comunitară București.

Cei 180 de înotători din competiția de înot și strângere de fonduri, Swimathon București, au parcurs împreună 1941 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 97 de kilometri. Cel mai mare număr de lungimi de bazin înotate a fost de 100 de lungimi, parcurse dintr-o echipă formată din 5 înotători, pentru proiectul Caravana Cunoașterii, al Asociației Tânărul Petrolist.

Mai mult de 100.000 de lei din suma strânsă vine de la persoane particulare, iar restul sunt sponsorizări de la companii. Până acum, cea mai mare donație este de 5.000 lei, iar suma medie donată a fost de peste 150 lei.

Platforma Swimathon (www.swimathonbucuresti.ro) rămâne deschisă pentru donaţii pentru cele 28 de proiecte până la mijlocul lunii august.

Competiţia de înot destinată strângerii de fonduri a avut loc sâmbătă, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

Despre Swimathon București

Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Swimathon se desfășoară de șase ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 300 de proiecte cu 800.000 lei. În anul 2014, Swimathon are loc în șapte orașe din țară.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

X