×

Baza unei organizații de succes este o echipă bună

Fiind conștienți de acest lucru, în perioada 6-7 august 2015 membrii Federației Fundațiile Comunitare din România s-au întâlnit la Cincșor și au dedicat două zile de workshop pentru dezvoltarea echipei și a organizației.

Sesiunea de teambuilding a avut la bază principiile tehnologiei Positive Intelligence a lui Shirzad Chamine (www.positiveintelligence.com). Acesta susține că doar 20% din indivizi și echipe produc rezultate remarcabile, iar acest lucru este direct influențat de nivelul de inteligență pozitivă pe care o pun în munca lor. Am folosit conceptele cărții pentru a testa nivelul de inteligență pozitivă între membrii Federației și pentru a identifica stilul în care fiecare dintre noi răspunde la stimulii negativi. Acest proces ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine, să ne înțelegem obiectiv reacțiile și să avem mai multă încredere unii în alții.

Sesiunea de dezvoltare organizațională a pus accentul pe identificarea așteptărilor membrilor Federației și identificarea structurii organizatorice optime, care să deservească cât mai eficient cerințele și nevoile membrilor acesteie.

Membrii Federației își doresc o rețea care să creeze un mediu propice pentru creșterea lor. Structura cea mai potrivită, care să deservească acest scop, este dezvoltarea unui Consiliu Director executiv format din membri responsabili pe arii de dezvoltare, precum:

  • Învățarea în cadrul rețelei și dezvoltarea parteneriatelor și a programelor naționale;
  • Atragerea de fonduri;
  • Strategia de comunicare;
  • Dezvoltarea sustenabilității etc.

Workshopul s-a încheiat cu satisfacția că s-au făcut pași importanți către consolidarea capacității echipei, precum și către dezvoltarea unei organizații profesionale.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Rețea pentru comunități sustenabile: Federația Fundațiile Comunitare din România” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

X