×

8 ore peste program pentru o cauză bună

8 ore peste program pentru o cauză bună este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, le cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

La finalul celor 8 ore ne dorim ca organizațiile să își fi găsit o soluție viabilă și realistă la problema prezentată către soluționare. Ne dorim ca rezultatul să fie ceva palpabil și care poate fi implementat și asumat de către organizație începând cu următoarea zi de lucru.

Mai departe de acest obiectiv practic, ne dorim ca experiența în sine să fie una pozitivă și complexă; iar în urma participării la 8 ore peste program pentru o cauză bună atât voluntarii profesioniști, cât și reprezentanții ONG să fi relaționat cu plăcere și să își dorească să continue să susțină cauzele din comunitatea locală.

Până în prezent, evenimentul a fost organizat de Fundațiile Comunitare din Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Prahova, Sibiu și Țara Făgărașului.

În seara de 27 martie, timp de 8 ore, în peste 18 orașe din toată lumea, se va desfășura în mod simultan evenimentul 8 hours overtime for a good cause.

De la ora 7 seara, voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzări, resurse umane sau management vor rezolva temele propuse de câteva dintre organizațiile non-profit din comunitate.

Împărțiți pe echipe, acești lucrează timp de 8 ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și vor gândi împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare etc., cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

2015 este al doilea an în care fundațiile comunitare din România se implică în acest eveniment de voluntariat internațional, simultan în opt orașe: București, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Sibiu, Ploiești, Sf. Gheorghe-Covasna și Brașov.

 

X