×

8 fundații comunitare din România au organizat simultan evenimentul „8 ore după program pentru o cauză bună”

Fundațiile comunitare din România s-au alăturat și în acest an inițiativei 8 hours overtime for a good cause / 8 ore după program pentru o cauză bună și au organizat, în data de 27 martie, începând cu ora 7 seara, un eveniment de voluntariat ce a condus la implicarea unui număr de cel puțin 25 de profesioniști din fiecare oraș în rezolvarea unor provocări lansate de ONG-urile din comunitate.

Evenimentul s-a desfășurat simultan în 18 orașe din întreaga lume, iar în România a fost organizat în Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Covasna, Iași, Prahova și Sibiu. Fundațiile comunitare prezente în aceste orașe și-au asumat leadership-ul pentru organizarea evenimentului.

Astfel, la nivel național, cele 8 fundații comunitare au sprijinit peste 40 de organizații-nonprofit implicând un număr total de peste 270 de specialiști voluntari. Timp de 8 ore, în noaptea dintre 27 și 28 martie, aceștia au lucrat împreună și au venit cu soluții creative și viabile în proiecte precum: realizarea unui business plan, a unui plan de strângere de fonduri sau a unui plan de vânzări, concept de eveniment caritabil, script pentru un film animat, realizarea unui site de prezentare sau a unei identități vizuale.

Specialiștii care s-au implicat în eveniment provin din domenii profesionale diverse, precum: marketing, resurse umane, vânzări, PR, copywriting, web design și design vizual, fundraising etc.

Pus împreună, la nivel de țară, timpul petrecut de voluntari, organizatori, facilitatori și organizații, care au participat cu toții voluntar, însumează peste 3000 de ore, adică peste 75 de săptămâni de lucru ale unui angajat full time.

Soluțiile cu care au venit specialiștii vor fi puse în practică de către organizațiile participante la scurt timp după finalizarea evenimentului, iar multe colaborări începute în cadrul acestui eveniment vor continua și în viitor.

Ediția 2015 a evenimentului a fost cea de a doua participare a fundațiilor comunitare din România la 8 hours overtime for a good cause, amploarea și efervescența participării fiind de această dată fără precedent prin numărul mare de specialiști voluntari și proiecte înscrise, precum și de calitatea rezultatelor înregistrate în beneficiul cauzelor bune din comunitățile participante.

X