×

Rețea pentru comunități sustenabile

Rețea pentru comunități sustenabile: Federația Fundațiile Comunitare din România este un proiect inițiat de membrii FFCR, respectiv Fundațiile Comunitare din România care doresc să dezvolte și să mențină o rețea resursă atât pentru membrii federației cât și pentru actorii interesați de dezvoltarea filantropiei la nivel național și internațional.

Federația a fost înființată din nevoia fundațiilor comunitare să primească sprijin profesional și financiar pe termen lung. Scopul Federației este de a reprezenta interesele fundațiilor comunitare  la nivel național și să contribuie pe termen lung la crearea unui mediu legislativ adecvat pentru dezvoltarea filantropiei.

Implementarea acestui proiect pune bazele necesare pentru funcționarea Federației ca organizație separată, creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea capacității fundațiilor comunitare și contribuie la  dezvoltarea unui plan strategic de strângere de fonduri pentru asigurarea sustenabilității pe termen lung.

Partenerii proiectului (12 fundații comunitare din Alba Iulia, Bacău, București, Cluj, Covasna, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Prahova, Sibiu, Țara Făgărașului și Asociația pentru Relații Comunitare) vor contribui cu expertiză atât la dezvoltarea și funcționarea FFCR, cât și la dezvoltarea membrilor acestuia.

  • Coordonator proiect: Csaki Rozalia
  • Finanțator: Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE), Fondul ONG, Operator Program: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
  • Perioadă de implementare: 16.06.2014 – 30.04.2016
  • Buget total: 174.232,50 euro

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

X