×

Bikeathon

Bikeathon este un eveniment sportiv care presupune acoperirea cât mai multor ture de traseu cu bicicleta, fiecare tură având peste 9 km. Evenimentul include sportivi amatori, care fac 1-3 ture, sau profesioniști, care pot face până la 10 ture.

Cum funcționează Bikeathon

Biciclişti individuali sau echipe de ştafetă parcurg diferite distanţe pentru cauza pe care o susţin.  Evenimentul va fi deschis publicului, iar participanţii îşi invită susţinătorii să îi încurajeze în direct în competiţie. Bicicliştii strâng fonduri cu ajutorul reţelei sociale proprii şi a organizaţiei pe care o susţin.

Donatorii susţin biciclistul sau echipa preferată contribuind cu o sumă pentru fiecare kilometru parcurs sau cu o sumă fixă. Companiile participă pentru cauze pe care le susţin în campaniile proprii de CSR sau pentru una din organizaţiile invitate la Swimathon. Fundaţia organizatoare construieşte o platformă de gestionare a donatorilor şi a plăţilor şi finanţează fiecare proiect cu sumele strânse. Fundaţia acoperă costurile de organizare printr-un procent din sumele strânse în cadrul evenimentului (între 7%-15%)

Organizatorii premiază cei mai rapizi participanţi. Toţi participanţii: diplome şi medalii.

X