×

Prahova

Misiunea Fundației Comunitare Prahova este de a crește calitatea vieții locuitorilor din județul Prahova prin mobilizarea și distribuirea de resurse pentru inițiative de dezvoltare locală.

În iunie 2012 Grupul de inițiativă Fundația Comunitară Prahova a organizat un prim eveniment de strângere de fonduri: „€œJos pălăria pentru Ploiești, mon cher!”. Cu această ocazie a fost înființat fondul “Adoptă o valoare”, un fond de burse pentru susținerea copiilor talentați cu vârste cuprinse între 7 ani și 18 ani.

În ianuarie 2013 cu ajutorul unui singur eveniment, conferința “Despre valori, moralitate și demnitate”, susținută de Dan Puric, grupul de inițiativă a reușit să strângă 30.663 lei. Capitalul necesar înființării fundației comunitare a fost întregit cu sumele mobilizate prin donații individuale și sponsorizări de la companii locale. În total s-au mobilizat 41.500 lei, bani care se vor întoarce în comunitate sub formă de proiecte, menite să îmbunătățească viața comunității prahovene.

Fundația Comunitară Prahova va lansa în perioada imediat următoare trei fonduri: „Orasul crește frumos”, „Adoptă o valoare” (fondul pentru burse de merit, destinat tinerilor cu talentați din județul Prahova), „Fondul VIS (Voluntariat. Implicare. Sustenabilitate)” (fondul pentru proiecte propuse de către liceenii din județul Prahova).

X