×

Oradea

Ceea ce deosebeşte în mod fundamental Fundația Comunitară Oradea de alte ONG-uri este orientarea sa către ameliorarea cadrului comunitar general: nu răspundem doar unei categorii precise de nevoi, acest lucru fiind menirea ONG-urilor specifice, ci sprijinim toate aceste ONG-uri şi avem şi programe proprii, gândite să ne sprijine pe noi toţi ca şi comunitate, contribuind la o creştere a atractivităţii oraşului, la o creştere a nivelului educaţiei, a competenţelor şi a calităţii competenţelor. Cum rezumă foarte bine sloganul nostru de la Swimathon: Împreună facem valuri!
Scopul nostru principal este să schimbăm mentalitatea comunităţii în care activăm prin schimbarea mentalităţilor individuale; nu ne acuzaţi de naivitate, nu e cazul , dar acordaţi-ne scuza de a fi idealişti! Spre exemplu, Oradea nu trebuie să fie un oraş curat pentru că primăria, din banii noştri, face curăţenie de nu ştiu cîte ori pe zi, ci pentru că indivizii care compun comunitatea nu aruncă mizerii pe jos pentru că, în Oradea, aşa ceva nu se face, nu se mai face!

Programe ale Fundaţiei Comunitare Oradea

Bursa Talentelor – o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Oradea ajunsă la cea de a doua ediţie. Prin fondul Bursa Talentelor FCO încurajează performanţa tinerilor înscrişi într-o formă de învăţământ şi implicaţi în lucrări de cercetare de orice fel sau care lucrează la proiecte ce au ca scop realizarea unor produse noi, lucrări de diplomă, articole sau cărţi, cercetări de piaţă, participarea la competiţii etc. care aduc un plus de valoare comunităţii bihorene. Până acum am acordat 12 burse în valoare totală de 109 430 ron.

Femina – Scopul programului Femina este de a contribui la dezvoltarea femeii pentru ca aceasta să-şi construiască viaţa pe care visat-o. Programul se adresează femeilor din judeţul Bihor şi urmăreşte creşterea încrederii în sine, a capacităţii de a răspunde provocărilor ce apar pe parcursul vieţii, a capacităţii de gestionare a conflictelor interne şi externe şi chiar trecerea la statutul de antreprenor. În cele două ediţii ale programului Femina organizate până acum, peste 1400 de participante au beneficiat de sfaturi şi încurajări din partea celor 16 femei de succes care au participat ca mentori în cadrul programului.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mișcarea Fundațiilor Comunitare în mai multe orașe din România prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate.

După primele trei ediții ale evenimentului Swimathon Oradea s-au acordat cauzelor participante un total de 112.122,91 ron

Având la bază un mecanism atractiv și creativ Swimathon oferă ocazia perfectă ca cetăţenii să se implice și să facă parte din schimbarea pe care şi-o doresc în comunitate.

11even – Evenimentele 11even Experience, iniţiate de „Asociaţia 11even” şi dezvoltate prin parteneriate locale, pun accentul pe experienţe de viaţă, oameni, modele, informaţii şi idei. În cadrul evenimentelor 11even aducem în acelaşi spaţiu persoane care au trecut prin experienţe deosebite care merită împărtăşite cu oameni aflaţi în căutare de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

Youthbank Oradea – YouthBank oferă liceenilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. În cele trei ediţii ale programului, 45 de tineri, cunoscuți ca “cei mai tineri bancheri din România” au constituit, promovat și administrat transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceenii. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, inițiativă civică și responsabilitate.

X