×

Odorheiu Secuiesc

Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc a fost înființat în 2007 de întreprinzători locali și reprezentanți ai societății civile.

Ars poetica noastră: realizarea ideilor, inițiativelor locale din fonduri locale astfel servind interesele comunității locale.

Colaborăm cu persoane, organizații, instituții și întreprinderi care doresc să realizăm un Odorhei, o regiune mai bună, mai puternică.

Avem trei mari arii de activitate

Sprijinirea inițiativelor locale

Tu Decizi! – comunitatea locală decide, ca din fondul local creat prin folosirea cardurilor comunitare, care inițiativă locală al ONG-urilor să fie sprijinită. Sprijinim anual 8-10 proiecte locale cu câte 4.000 ron.

Aleargă PENTRU! – un eveniment sportiv, care oferă cadru pentru a sprijini atragere de fonduri pentru realizarea inițiativelor locale ale ONG-urilor din regiune. În 2014 am organizat ediția a 3-a a evenimentului în cadrul căreia am colaborat cu 12 ONG-uri, cu 123 de alergători voluntari și am strâns 45.173 ron.

Fond Comunitar Unitarian – este un fond numit al Fundației din Statele Unite prin care sprijinim proiectele comunitare ale ONG-urilor din comunitățile rurale. În ultimii trei ani am sprijinit 42 de proiecte comunitare rurale în valoare de 120.000 USD.

Give-get-do.ro – platformă de atragere de fonduri online al FCOS prin care dorim să sprijinim atragerea de fonduri al ONG-urilor.

Atragere de fonduri

Card Comunitar – un card de fidelitate cu componentă comunitară, care pot fi folosit în magazinele partenere ale FCOS. Prin folosirea cardului comunitar cumpărătorul beneficiază de o reducere imediată la fiecare cumpărătură și totodată contribuie la dezvoltarea unui fond comunitar din care sprijinim inițiative locale. E și un program de CSR al întreprinderilor.

Avem aproape 14.000 de deținători de card comunitar în regiune, care contribuie la fondul comunitar cu un mediu de 10.000 ron/lună.

Program pornit din 2009 care acuma este o marcă înregistrată al FCOS. Am contribuit la pornirea programului la Miercure Ciuc, Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe.

Clacă Plus – program de donație salarială care sprijină programul comunitar Clacă Urbană. Avem aproape 400 de donatori individuali. Colaborăm cu 22 de întreprinderi locale.

Gală Comunitară – eveniment festiv organizat anual împreună și pentru partenerii și donatorii noștri stategici.

Dezvoltare comunitară

Clacă Urbană – pornind de la 2008 în carul acestui program am reabilitat 12 parcuri de joacă, am creat un parc de fitness outdoor și am reînnoit parcul de lângă Capela Isus. Toate acestea cu implicarea unui grup de aproape 100 de voluntari.

YouthBank – în cadrul acestui program de tineret de la an la an educăm tineri liceeni la participare civică în spirit filantripic. În 2014 am pornit ediția a 5-a al programului.

Organizăm și participăm la diferite tipuri de programe (training, blog profesional, organizare campanii), prin care atât echipa FCOS cât și voluntarii noștri, membrii ONG-urilor locale devin mai dezvoltate, astfel munca lor pentru comunitate devine mai eficient și mai efectiv.

X