×

Țara Făgărașului

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului a fost înfiinţată în 11 iunie 2013, de către treisprezece membri fondatori, în urma a trei evenimente de strângere de fonduri necesare constituirii capitalului de înfiinţare.

Existenţa Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului este o invitaţie la implicare prin care fiecare dintre noi poate iniţia şi contribui la crearea unei comunităţi aşa cum ne-o dorim!

Misiunea noastră:

FCTF inspiră şi susţine iniţiative locale, mobilizează resurse şi aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Valorile noastre sunt :

  • Transparență
  • Comunitate
  • Cunoaștere
  • Autenticitate

Principalele programe derulate sunt : YouthBank şi Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului.

Programul YouthBank este un program de educaţie non-formală şi responsabilizare a tinerilor. YouthBank oferă un cadru în care tinerii să lucreze împreună şi să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Tinerii constituie, promovează şi administrează transparent un fond special destinat proiectelor implementate de liceeni.  Programul YouthBank este implementat în Făgăraş începând cu anul anul şcolar 2013-2014. Până în prezent au fost derulate 2 ediţii şi s-au acordat finanţări în valoare de 28.000 de lei pentru implementarea a 16 proiecte.

Cercul de Donatori Ţara Făgărașului este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se creeaza strategii, se donează, se socializează, se analizează şi se intervine  punctual şi se „scriu” poveşti cu final fericit. Încercăm să organizăm anual două ediţii prin care sprijinim proiecte frumoase care schimbă în bine Ţara Făgărașului. În Făgăraş, s-au derulat 4 ediţii ale Cercului de Donatori  Ţara Făgărașului prin care au fost finanţate 13 proiecte pentru care s-au strâns peste 29.000 de lei.

Proiectele noastre sunt:

Bikeathon Ţara Făgărașului este un eveniment sportiv de strângere de fonduri coordonat de FCTF, pentru proiecte şi cauze din comunitatea făgărăşeană. Au fost înscrise 10 proiecte ce şi-au propus să facă o schimbare pozitivă pentru cei din jur, pentru care au pedalat peste 260 de biciclişti, care au plătit taxa de participare şi au atras sponsorizări de la companii au adunat peste 20.000 de lei. În acest fel, combinăm bucuria de a face mişcare cu bucuria de a dărui.

Fondul de Burse:

Până acum, au fost acordate burse către un număr de 35 persoane în valoare totală de 92.280 de lei. Aceste burse vizează sprijinirea tinerilor cu performanţe deosebite în educaţie, prevenirea abandonului şcolar şi susţinerea activităţiilor profesoriilor din mediul rural.

Mai multe detalii despre povestea şi activitatea noastra puteti regasi si in Raportul anual 2013 si in Raportul anual 2014.

X