×

Bacău

Fundaţia Comunitară Bacău a apărut ca expresie faptică a unui vis. Visul de a a avea un Bacău conştient de nevoile sale, implicat, mobilizat. De a construi durabil viitorul, împreună cu liderii comunităţii.

Viziunea Fundației este cea a unui Bacău educat, frumos, implicat, în care să te bucuri că trăieşti. Un Bacău implicat în care locuitorii colaborează pentru îmbunătățirea vieții comunității şi în care este o comunitate capabilă să se autosusțină și să își gestioneze responsabil resursele proprii.

În 2012 printr-o serie de evenimente de fundraising, inițiatorii Fundației au reușit să mobilizeze pe plan local suma de 37.500 lei. Mai mult de două treimi din această sumă a provenit de la companiile locale, iar aproximativ o treime din donații de la cetățeni care cred ca o fundație comunitară poate aduce rezultate concrete în comunitate. Banii mobilizați s-au întors în comunitare sub formă de proiecte.

Fundația Comunitară Bacău acționează pentru construirea în mod permanent şi sustenabil a patru fonduri:

1. Fondul pentru Educație (fond acordare burse şi granturi pentru elevi şi studenţi);
2. Fondul Bacăul Frumos (fond destinat proiectelor de mediu și revitalizare urbană);
3. Fondul pentru Sănătate şi Implicare Socială (fond destinat proiectelor de prevenție medicală, cauze sociale susținute de grupuri de inițiativă);
4. Fondul Iniţiative comunitare.

X